HTML

nathanp kajás dolgai

Ételek, italok, és dolgok körülöttük
Konkrétabban

Friss topikok

  • naneee3: Hűűű! Pont így szeretem. Rengeteg sonkát spóroltam össze húsvétkor, így napokig kitolhatom az élve... (2012.04.11. 21:24) Un hemendex, mademoiselle?
  • Yvettebabacool: @Celtic: a babot ha felig megfozod a finglevet le kell rola folyatni, akkor fingmentes lesz (2010.08.05. 21:15) Mistadobalina Mr. BAB Dobalina
  • Yvettebabacool: A hazi kecsop jelentoseget a mai magyar asszonyok haztartasaban alabecsulni igencsak fegyelmezetle... (2010.08.05. 21:13) Házi ketchup
  • regisztráltam: Áááá! Egyik fő kedvenc kaja!! Mennyit ettünk az utcai árusoknál ilyet odaát! Telitalálat. (2010.03.11. 19:30) Csevapcsicsa vagy mi a picsa
  • readea: Ale lubię Zubrówkę z sokiem jabłkowym i bez. (2010.03.05. 19:59) Rześki Ogórek

Linkblog

2009.10.06. 11:30 chef nathanp

Gyorskaja munkahelyre A

Címkék: ebéd

Ebből sorozat lesz, ha minden jól megy. A topik alatt reggel fél óra alatt összedobható ebédeket írok össze, olyanokat amiket én is néha magammal viszek a kék kamu-tupperware mikróedényemben, hogy kiváltsam a szénhidrátdús dzsuva szendvicseket, amiket addig zabáltam reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára, míg a 33-as farmertől véraláfutásos nem lett a csípőcsontom. Na, ennek vége, testkontroll van, vagy badizós kaja, vagy nyúltáp, úgy két hónapig.

Körtés-lime-os csirkemell mentás zoldborsópürével

Reggel vettem két egész csirkemellet, mert a lokál CBA nem porcióztat egy adagokat, de mivel az ebédhez felhasznált fél mellen felüli hús elvan a mélyhűtőben, a tétel zöme inkább befektetés volt, mint vásárlás. A fél csirkemellet két szeletre vágtam, így a mindkét oldalból kézzel kitéphető egyik mellpöccsel együtt három részt sóztam-borsoztam be, és kezdtem el hevíteni a teflonwokban. Közben feldobtam fél üveg konzerv-borsót némi sóval, a saját levével és vízzel a bal hátsó lángra. Amikor a mellek nagyjából megpirultak, rájuk dobtam három csumátlan körtenegyedet, és ráfacsartam két lime levét, majd langsamra vettem a gázt, és hagytam szottyosodni a gyümölcsöt. A borsó épp csak forrni kezdett, mikor kivettem a csirkemelleket, hogy a szotty nélkülük sűrhödjön kicsit, aztán rögtön leszűrtem a borsót, rádobtam fél marék friss mentát, és egy fél evőkanál vajat. Wok alatt gáz leó, elő a kézimixerrel, és összetrumákoltam a vajas-mentás borsót.

A tálalásra külön hangsúlyt nem fektettem, a kék mikroedényben a sorrend adja meg az esztétikai élményt, alul a zöld püré, majd a mellek, végül a körte, és a tetején a pörzsanyagokkal zsúfolt körteleves savanykás zaft. Ilyen lett:

Egy óra múlva bemikrózom, és veretek az illatokkal a gastroyal-szagú konyhában!


 

Nyersanyagár: kb 500 HUF

Elkészítési idő: 35p

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merokanal.blog.hu/api/trackback/id/tr991430800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.06. 12:18:03

Jájj, de fincsi :-D

Sokan hiányolják ám a szellemi táplálékot is!

Hózentróger 2009.10.06. 13:31:27

Na mi van FBM, szó nélkül lelécelsz a Tardáról, aztán vacsoracsatázol itten modorosan? Jobb fej csávónak hittelek.

A kajcsi egyébként jól néz ki, kóstolnám.

Szabi156 2009.10.06. 14:04:11

ilyet... Tardán csend van... Panóba már hónapok óta semmi buli itt meg Fuckanál?

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.06. 16:12:16

nathanp-nek nicket kell váltania, mert ezzel a névvel halott lesz a magyar blogszcénában, mindenhol kísér(t)ik majd az arcok.

A brandet tökéletesen lejáratta az, ahogy a tardát és az ottani népes közösséget egy kurta szó nélkül ott hagyta.

vodi 2009.10.06. 23:52:21

Körtés-lime-os csirkemell mentás zoldborsópürével fászombászmek'?

húzzál vissza tardát írni de gyorsan mertmég elhízok.... :D

ssüni 2009.10.07. 23:40:39

Egen, ez most nekem is fájt. :-(

Pepin bácsi 2009.10.08. 09:03:07

hát ez mi ez fászombászmek ?

Miss Marple 2009.10.08. 10:02:33

Renben van ez az étel, bár itthon még szokatlan édeskés szószt csinálni borsóból. (Igaz, én a sóskát és a lecsót is édesen szeretem.)
Csak a konzervzéborsónál tapadtam le egy kicsit. Akár üveges, akár fémdobozos (vááá!), olyan határozott állott kutyakaja mellékíze van, hogy dominál minden fölött, sózhatod azt akármeddig. AAAAAnnyival finomabb a fagyasztott (ha már a frissel nem baszakszunk), és sem időben, sem körülményességben nem több, mint a konzerv. Plusz a hulladék is kisebb vele. Halld szavam, szokj le a konzervről, na.

J. Daniel 2009.10.10. 22:28:47

Ne szopass Nathi!!
Konzerv??? Tele tartositoval?? Nagyot hibaztal fbm!!1
Azonnal menj vissza Tardara! Az megy, ott nem hibazol! Es ott Te vagy a Kiraly

hoel 2009.10.12. 12:20:59

Ez a nathaMp most nóóóóórmális? Tarda után konzerv borsó és receptblog? Ha valaki már eljutott a matematikai Nobel dijig ( tudom, hogy nincs ilyen, csak példa) ne üljön be a kasszába összeadni-kivonni.Ön( és köz)becsülés merre vagy?