HTML

nathanp kajás dolgai

Ételek, italok, és dolgok körülöttük
Konkrétabban

Friss topikok

  • naneee3: Hűűű! Pont így szeretem. Rengeteg sonkát spóroltam össze húsvétkor, így napokig kitolhatom az élve... (2012.04.11. 21:24) Un hemendex, mademoiselle?
  • Yvettebabacool: @Celtic: a babot ha felig megfozod a finglevet le kell rola folyatni, akkor fingmentes lesz (2010.08.05. 21:15) Mistadobalina Mr. BAB Dobalina
  • Yvettebabacool: A hazi kecsop jelentoseget a mai magyar asszonyok haztartasaban alabecsulni igencsak fegyelmezetle... (2010.08.05. 21:13) Házi ketchup
  • regisztráltam: Áááá! Egyik fő kedvenc kaja!! Mennyit ettünk az utcai árusoknál ilyet odaát! Telitalálat. (2010.03.11. 19:30) Csevapcsicsa vagy mi a picsa
  • readea: Ale lubię Zubrówkę z sokiem jabłkowym i bez. (2010.03.05. 19:59) Rześki Ogórek

Linkblog

2010.02.20. 10:59 chef nathanp

Un hemendex, mademoiselle?

Címkék: reggeli tojás

Tojást kell enni. Volt, amikor azt mondták, hogy ne egyél, mert a vérlemezkék addig hébóznak az érfalakon lerakódott meszesedéssel, míg se ki se be, aztán majd a vádlidból lesznek kénytelenek az orvosok eret pótolni a nyakadba, és lőttek a tetkódnak. Emlékeim szerint a koleszterin miatt volt a para, aztán jöttek mindenféle ózonkezelt csodatojások, de én akkor is ragaszkodtam a paraszt feliratoshoz, mert a városi embert megnyugtatja a tanyasi alapanyagokban visszhangozni vélt híjnye, meg ez esetben kotkodács.

Szombat reggel van, készítsünk tükörtojást!

Kell hozzá egy serpenyő, 1 centi vaj a kiskocka kiszerelésből lehasítva, kettő azaz legfeljebb három szelet prémium füstölt vagy szélben szárított sonka, simán lehet igazi vagy műserrano, a CBA-s nénik kedvesen lehámozzák, ekkora mennyiségnél nagyjából száz forintot mutat a vonalkódos árcímke, a test és a szellem pihenőnapjainak elején ennyi simán belefér. Serceg a sonka a vajon, láng leó, és jöhet rá a két-három totyi. A legnagyobb szívás, hogy a konyha tele van tompa élekkel, a mosogató, a munkaasztal, és a konyhaszekrény is lekerekített, ezért én marokra fogom a tojást, és rámérek egy határozottat egy masszívabb késsel. Amikor tompa felületen ütöm fel, a héjon ütött bumfordi rés néha belerondít a sárgája érintetlenségébe, pedig abban az a műsor, hogy egyben marad. (Dexter főcím megvan?)

A lassú tűzön szilárdulgató tojásokat fagyasztott zöldfűszerrel szórom meg manapság, ami nagyságrendekkel jobb, mint a szárított, a Spar mélyhűtőiben jobb esetben 3-4 fajtát is lehet kapni (bazsalikom, petruska, mix, és kapor, utóbbi nem passzol a tojásaimhoz, de a Findus komoly mennyiségben gyártja és dobja piacra kapros-túrós Piteországban).

Só, bors, persze, és a végén reszelt műparmezán. A trükk most jön, a tányérra csúsztatott hemendex helyére friss bagettszelet vagy félbevágott magvasbuci megy, pirulási céllal. Simán mehet rá 2-3 csepp extra szűz olívaolaj vagy vaj és még műparmezán. Ezt érdemes ráncigálni, hogy ne szenesedjen, mert az állítólag rákkeltő, viszont onkológusok ezreinek ad munkát világszerte.

A pirítósok aztán mehetnek a h&e mellé, a reggeli meg az alkalmi vagy állandó szexpartnernek. Amíg hallod a ropogást, lehet FIFÁzni. Hálás reggeli, frissen facsart narancslével, egy szál kötényben szervírozva garantált utána a hála. Közösen is ehető, csak az nem látszik annyira nagyvonalúnak, meg nem lehet suttyomban beverni Torressel kettőt a Unitednek.

Egyszerű és hatásos! Süss tojást sonkával a csajodnak holnap is!

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merokanal.blog.hu/api/trackback/id/tr381775784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.02.20. 14:26:58

Dexter főcím megvan, nézzük itt ezerrel Dublinban a Paliékkal, persze szigorúan magyar a felirat. :)

Amúgy elnök az a blogod Natán, semmi almás kotlett meg gesztenyés őzgerinc, az van, amit átlag paraszt, mint én, tényleg eszik, egy az egybe. :D

Paleee 2010.02.20. 14:45:59

Huh, kellemes olvasmány így ezen a borongós szombat délután, asszem megéheztem :D

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.20. 14:54:07

Én ezt megpróbáltam egyszer alkalmi szexpartnernél de azt mondta, menjek a picsába, mert jön a következő vendég. Éppen hogy a magvas kis buciját meg tudtam melegíteni a tojással. Én a sós dolgokhoz croissant és briós zabálásban látom az ország jövőjét. Oknológusok munkája :)))

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.20. 14:57:39

illetve kiemelném h megtört a műanyag edények hegemóniKája, ez az első étel a blogon, ami nem tupperváréban vagy ánderesz plasztikban van lefotózva! jól néz ki, fifázhat éntőlem bárki, ha én ehetem meg mégis.

Ninfus Corporation · http://fesztivaljunkie.blog.hu/ 2010.02.20. 15:02:01

Mi szabadalmaztatni fogjuk a zsíros croissant-t (tepertő díszítéssel), és az enyhén sós natúr joghurtot, melynek dobozában egy külön kis részben (ahol a gyümölcsízű izé szok lenni) vörös pecsenyezsír található.

TBone 2010.02.20. 15:21:03

Tukortojast csak megforditva. Felidoban meg kell forditani, igy a sargaja egy helyes kis burokba kerul, es a nyers feherje nem uszik a tetejen.

Celtic 2010.02.20. 15:22:31

Ha mar itt tartunk.
A mogyoros banankuglof receptje:

Mogyorós banánkuglóf

Hozzávalók:

2 mogyoró,
1 jókora banán,
2 jól formált láb,
2 kar,
2 tejtartó,
2 mámoros szem,
1 szorrel koszorúzott tepsi;

Utasítás:
- Nézzunk bele melyen a szemekbe es gyöngéden válasszuk szét a lábakat.
- Dagasszuk a tejtartókat addig amig a tepsi jó csúszós lesz.
- Adjuk hozza a banánt, majd dobjuk rá a mogyorókat.
- Paszirozzuk be az egészet addig ameddig a banán elkrémesedik.
- Mikor elkészültünk mossuk meg a banánt, de a tepsit már ne nyaljuk ki !
- Ha a kuglóf a tepsiben véletlenül el kezd puffadni, legjobb ha meglépünk a városból.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2010.02.20. 15:39:44

reggel kirúgtam magam mellől a kabátot és megint nem csináltam hemendexet. ha ezt tegnap olvastam volna, akkor minden másképp történt volna.

efhábé 2010.02.20. 16:01:33

Én csak azt akarom kérdezni, hogy a serpenyő széle is lekerekített? Azon simán lehet tojást törni és akkor nem kell marokba késsel csapdosni.
Egyébként pedig tükörtojásra isteni a frissen darált színes bors.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2010.02.20. 16:44:20

@TBone: Én csak egyik oldalán és nem agyonsütve szeretem a tükitojit. Külföldön mindenütt megsütik mko-on és sehogyan sem értik, hogy csak az egyik oldalon kérem megsütni...

Miszter07 2010.02.20. 17:40:04

Mondjuk én egy pohát szélén szoktam felütni a tojást. Pillanatnyilag egy IKEA-s whiskys poharat használok...

knorbert 2010.02.20. 18:36:16

Munkahelyen "parasztreggeliztünk" pár hete, és én sem értettem, miért kellene a tükörtojást megfordítanom (1-2 kolléga nyösztetett, hogy ők mindkét oldalán sütve szeretik) sütéskor. Világéletemben csak egyik oldalán sütöttem, de nekem sosem marad nyers a fehérje a sárgája körül (sem). Tefal wokba 1 késhegynyi zsír (csak az íz kedvéért, anélkül - nekem legalábbis - íztelen a tojás), beleütni a tojást, 1-2 perc alatt kész és mivel van nagyon pici zsír a tojás alatt így szépen ki lehet csúsztatni a wokból.

knorbert 2010.02.20. 18:38:04

Előzőekben Mitzi von Küche hsz-hoz szóltam volna, csak kimaradt a "Válasz erre" linkre kattintás.

knorbert 2010.02.20. 18:38:55

csinálok is gyorsan egy kis tükörtojást, megéheztem :)

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2010.02.20. 19:15:59

@efhábé: teljesen igaz, mégsem jutott még eszembe, talán azért, mert a serpenyő ott billeg a gázrácson vagy mert féltem a kerámialapot a bereccsenéstől. olyan beidegződés, mint a szemetes fölött pucolni a hagymát. felesleges, de van benne logika.
@TBone: ez a változat friss zsemlébe töltve csodás, ahogy harapsz rajta és a lágy sárgája csurog végig a zsömletalpon és egy ssss-szipp hanggal kell enned az asztal fölé hajolva. nem elegáns, de mennyei élvezet.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2010.02.20. 19:19:41

A tüktojt kicsit több zsíradékban kell sütni és akkor nem kell mindkét oldalát és attól lesz tüktoj.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2010.02.20. 19:56:31

olyan gusztán írsz ezekről a kajákról

sysy 2010.02.20. 20:06:59

Gyerekek!

A tüktojt fedő alatt kell sütni és az olyan lesz, mintha kétoldalon sisteregtetted volna. Kicsi burok sül a sárgája fölé. A magos buci oriási ötlet, vasárnap kipróbálom.

Muster Mark 2010.02.20. 20:09:59

Nekem hányingerem van a nyers tojástól. Márpedig ez a tükörtojás, itt, bizony nyers. Fúúúúj! Ilyet a macskának sem szabad adni, szalmonellát kaphat tőle.

Z-o-g 2010.02.20. 20:31:41

1. fedő alatt kell valóban, a burok miatt
2. csipkebokorvessző

3. YNWA

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2010.02.20. 20:46:55

Annyira elegem lett a lakásban terjengő olajszagból, hogy az egészet megoldottam a mikróval. Barbár tett, ám nem is lett olyan rossz :))

Újlaki 2010.02.20. 23:12:48

El kell árulnom, először rosszul lettem a cím láttán, ugyanis komolyan vettem őtet. Csak lassan, ahogy a trükkös tojás serceg a zsírban (nekem vajat nem szabad, epeileg), jöttem rá, hogy meg vagyunk vitzelve (t.i. csak a magyar és a szlovák - két jó barát - írja x-szel a sonkás tojást).

Remélem, a prémium szalonna is virtuális idézőjelben idéztetik, azaz pellengérre van húzva (képzavar s.k.).

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.02.21. 03:32:40

na, most iszonyúan éhes lettem...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.21. 13:38:36

@KelvinK: tanárt nem kerestek? Kesztyűbedudálást oktatnék haladóknak.

kadsikoooo · http://tinyurl.com/yldy9sj 2010.02.21. 13:52:46

noizeonline. mondozoo. com < check, reg

égafater 2010.02.21. 21:44:05

tüktoj qva jó dolog. mondjuk én a békönt jobban szerettem alatta. előtte félropogósra sütni, majd rá a tojást. ja, és puha fehérparaszt kenyérrel szeretem a sárgáját kitunkolni. hozzá nagy pohár hideg tej.

a legjobb illatú ébredés!

fric 2010.02.22. 10:14:27

Akkor most beindul a blog?

dr. Sigmund Fraud 2010.02.22. 15:20:14

"a városi embert megnyugtatja a tanyasi alapanyagokban visszhangozni vélt híjnye,"

valamint

"Amíg hallod a ropogást, lehet FIFÁzni."

ötösbazmeg, ötös

doondee 2010.02.27. 13:27:30

Tükörtojást tarkedlisütőben csinálni felemelő érzés.Mondjuk nagyanyám kereste egy ideig a szavakat mikor észrevette és amikor megtalálta,nem sok köszonet volt benne.

Beautyqueen 2010.02.27. 19:53:05

ez nagyon állat érzés, nathanp!
most, hogy egyszerre több helyen is lehet olvasni olyan, mintha egy rég nem látott barát térne vissza és annyira örülsz neki, hogy megjött, hogy arra kéred, meséljen, meséljen még.
közben meg attól tartasz, mi lesz, ha megint eltűnik majd..
talán kicsit kevésbé kellene szeretnem, amiket írsz.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.27. 23:51:12

@Beautyqueen: hol kell átvenni a pénzdíjat azért, mert szentimentáliskodáson kaptalak? Csinálok egy screenshotot. :)

Beautyqueen 2010.02.28. 14:02:34

@nosferato:
oszkarsag.blog.hu/2009/01/03/forrest

a különbség talán csak annyi, hogy én büszke vagyok rád, amiért ezt írtad.

Old_Shatterhand 2010.03.10. 12:14:41

Vazze, ez egy komoly post egy komoly ételről. Hogy a toszba lehet olyan szavakat belekeverni (totyi, petruska,, amiknek a kopirájtjáért Sthal "ízélmény" Judit habozás nélkül tenné le a suskát (pedig nem szokása a pénzt értelmetlenül költeni, ha érted hogy mondom).
A tardaiak jól elpicsáznának ha ilyen dumával mennél be a Horizontba.

naneee3 2012.04.11. 21:24:09

Hűűű! Pont így szeretem. Rengeteg sonkát spóroltam össze húsvétkor, így napokig kitolhatom az élvezetet. Ja, és meg ne fordítsátok. aki nem szereti a szemestojást, egyen rántottát!
Köszi!