A sugo az olaszok legnagyobb találmánya a pizza után és Del Piero előtt. Azt hiszem, ha úgy alakulna, hogy csak pastát és pizzát ehetnék huzamosabb ideig, sokáig bírnám. Ráadásul illik hozzá a fokhagyma-addikció is, meg a zakó fölé hajtott fehér ing és a római feka wannabuy-tól vett húszeurós dzsodzsó napgép. A napos idő ma adott volt hozzá, durum penne mindig van otthon, szóval a mai kaja:
Paradicsomos-pestós penne olívabogyóval és csípőspaprikával pimpelve
Nagyon bejön mostanában a Muti nevű olasz paradicsomkonzerv, nyomják passata, egész paradicsomos, kockázott paradicsomos, meg a madonna tudja, milyen formákban, most éppen a sima szósz-állagú jutott, amiből fél doboznyit extra szűz olívaolajon megrottyantotam, és egy negyed üveg gyári paradicsomos pestóval, négy-öt karika csípős-hegyes paprikával, és pár szem összevágott fekete bogyóval turbóztam fel. Pestót lehet készíteni házilag is, de mikrós kajához a kicsit drága Barilla, vagy a fele annyiba kerülő Despar néven futó sajátmárkás szósz is tökéletes. A három maréknyi pennét lobogó sós vízben, egy-két babérlevéllel főztem al dentére, ami ugye kevesebb, mint tíz perc alatt megvan. A sugonak ennyi sem kell. A kertben épp' hogy maradt pár levél bazsalikom, azt még kimentettem, és két gerezd - igazából négy, csak a kollégáim is olvasnak, és rám kenik a szagot - zúzott fokhagymával, amit már elzárt gáz mellett kevertem a szószhoz, a főzés gyakorlatilag be is fejeződött. A tetejére ment még egy masszív szórásnyi parmezán-utánzat, és eredeti frissen őrölt színes bors, és kész.
Annyira basic ez a cucc, hogy receptnek nem is nevezném, csak egy ötlet arra az esetre, ha valami egyszerűt, de brutálisat akartok enni. Lehetne akár Penne Cannavaro Materazzi is. Ja.
Azért írtam most, mert ha ne adj' isten valami utolsó perces mázlista góllal kipicsáznak minket az olaszok az U20-as vébén pénteken, jövő héten nem merném ajánlani.
Hajrá fiatal magyar reménységek! Hajrá penne cannavaro materazzi!
Nyersanyagár: kb 400 HUF
Elkészítési idő: 18p