HTML

nathanp kajás dolgai

Ételek, italok, és dolgok körülöttük
Konkrétabban

Friss topikok

  • naneee3: Hűűű! Pont így szeretem. Rengeteg sonkát spóroltam össze húsvétkor, így napokig kitolhatom az élve... (2012.04.11. 21:24) Un hemendex, mademoiselle?
  • Yvettebabacool: @Celtic: a babot ha felig megfozod a finglevet le kell rola folyatni, akkor fingmentes lesz (2010.08.05. 21:15) Mistadobalina Mr. BAB Dobalina
  • Yvettebabacool: A hazi kecsop jelentoseget a mai magyar asszonyok haztartasaban alabecsulni igencsak fegyelmezetle... (2010.08.05. 21:13) Házi ketchup
  • regisztráltam: Áááá! Egyik fő kedvenc kaja!! Mennyit ettünk az utcai árusoknál ilyet odaát! Telitalálat. (2010.03.11. 19:30) Csevapcsicsa vagy mi a picsa
  • readea: Ale lubię Zubrówkę z sokiem jabłkowym i bez. (2010.03.05. 19:59) Rześki Ogórek

Linkblog

2010.03.05. 08:11 chef nathanp

Mistadobalina Mr. BAB Dobalina

Na jó, először nevessünk együtt 0:47-ig.

 

 

A klip elején Babot kirúgják, pedig baromira nem érdemli meg. Nyilván a kollégák harmadát felfújja, a második harmad attól fél, hogy felfújja, az utolsónak meg fingja sincs miért, de óvakodik Babtól. Pedig Bab rostban gazdag,  magas a B-vitamin tartalma és stabilizálja a vércukor-, és koleszterinszintet. Illetve egyértelműen segíti a bélműködést, amit a népnyelv szapora fingásként aposztrofál. (Ami egyébként azért van, mert állítólag tele van oldhatatlan élelmi rosttal, ami serkenti a bélmozgást, így a mérgek is kiürülnek viszonylag gyorsan, ennek mellékhatása lehet a hasbeszélőként kimondott pörrp és pháá!)

Írjuk felül a szárazBABbal kapcsolatos ellenérzéseinket, bízva abban a szintén tapasztalati bölcseletben, hogy a babkonzerv a tartósítási eljárások során elveszíti a szélhajtásért felelőssé tehető nemtudommiket, és dolgozzunk Happy Frucht vagy annál jobb, prémiumnak árazott dobozos babokkal. És higgyük el, nem alantas és nem alpári a

Mr. Húsmentes Babtálétel

Pörgessünk meg hozzá vöröshagymát olajon (extra vergine, ha már...), meg jalapeno-t, aztán dobjunk rá kockázott paradicsomot szintén konzervből, csíkokra vágott piros és zöld húsos paprikát, aztán miután rottyant egyet, adjunk hozzá babot, kétfélét (vöröset és fehéret). Sózzuk, borsozzuk, és a végén adjunk a serpenyőnek két fej zúzott fokhagymát. A ragut kész tortillába töltve, esetleg  reszelt sajttal mexikanizálhatjuk, de önmagában is fergeteges tud lenni egy szerda este.

Favágók vagy lelkületi favágók karikára vágott lángolt kolbásszal (a hagymás rész után beillesztve az ételkészítési folyamatba) vagy darált combhússal (szintén) tehetik az ételt férfiasabbá, csak az a helyzet, hogy diétás szempontból Híradó után a húsmentes változat az előnyösebb, kukorica-, meg fehérlisztlepény nélkül, legalábbis a saját ívemre hajlított Atkins szerint.

Ennek jegyében legközelebb valami többeknek vállalhatóbb fogást is ajánlok, de most az álprüdéria ellen küzdünk, én és Mr. Bab Dobalina, szóval barátkozzatok a babbal.

Ha végképp nem megy, mondogassátok ritmikusan, mély hangon; Bab! Ugye, hogy elektrofunk?!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merokanal.blog.hu/api/trackback/id/tr531809999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddq (törölt) · http://inda.hu 2010.03.05. 10:03:53

aszontad kommenteljem bele azt, hogy az elejen az olajon ha megforgatsz par kicsikocka fustolt bacont csak a zamat miatt, akkor az nagyot tud rajta dobni. Nem viszi el a husos iranyba sem, viszont ad nekik egy enyhe fustos izt. Es most menjunk le kavezni!

Celtic 2010.03.06. 08:15:19

Tudtommal a bab hejaban van emeszthetetlen rost (szoval, ha meghamoznad, akkor el is maradna a fingas), es mert emeszthetetlen, szepen elrothad a belben. Szoval nem emesztodik, rohad. (De roppant gyorsan, par ora alatt). Masreszt viszont a szervezetnek nagy szuksege van ezekre a novenyi rostokra (amit nem tud megemeszteni) a belek egeszsege miatt.

Szoval, babra fel :)

vincere 2010.03.07. 15:45:37

azt hiszem, ez volt eddig a legjobb :)

(bár a borsókonzervet saját levében! főzni, nos ezt még nem tudtam kiheverni... :)

Yvettebabacool 2010.08.05. 21:15:18

@Celtic: a babot ha felig megfozod a finglevet le kell rola folyatni, akkor fingmentes lesz
süti beállítások módosítása