Ebből sorozat lesz, ha minden jól megy. A topik alatt reggel fél óra alatt összedobható ebédeket írok össze, olyanokat amiket én is néha magammal viszek a kék kamu-tupperware mikróedényemben, hogy kiváltsam a szénhidrátdús dzsuva szendvicseket, amiket addig zabáltam reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára, míg a 33-as farmertől véraláfutásos nem lett a csípőcsontom. Na, ennek vége, testkontroll van, vagy badizós kaja, vagy nyúltáp, úgy két hónapig.
Körtés-lime-os csirkemell mentás zoldborsópürével
Reggel vettem két egész csirkemellet, mert a lokál CBA nem porcióztat egy adagokat, de mivel az ebédhez felhasznált fél mellen felüli hús elvan a mélyhűtőben, a tétel zöme inkább befektetés volt, mint vásárlás. A fél csirkemellet két szeletre vágtam, így a mindkét oldalból kézzel kitéphető egyik mellpöccsel együtt három részt sóztam-borsoztam be, és kezdtem el hevíteni a teflonwokban. Közben feldobtam fél üveg konzerv-borsót némi sóval, a saját levével és vízzel a bal hátsó lángra. Amikor a mellek nagyjából megpirultak, rájuk dobtam három csumátlan körtenegyedet, és ráfacsartam két lime levét, majd langsamra vettem a gázt, és hagytam szottyosodni a gyümölcsöt. A borsó épp csak forrni kezdett, mikor kivettem a csirkemelleket, hogy a szotty nélkülük sűrhödjön kicsit, aztán rögtön leszűrtem a borsót, rádobtam fél marék friss mentát, és egy fél evőkanál vajat. Wok alatt gáz leó, elő a kézimixerrel, és összetrumákoltam a vajas-mentás borsót.
A tálalásra külön hangsúlyt nem fektettem, a kék mikroedényben a sorrend adja meg az esztétikai élményt, alul a zöld püré, majd a mellek, végül a körte, és a tetején a pörzsanyagokkal zsúfolt körteleves savanykás zaft. Ilyen lett:
Egy óra múlva bemikrózom, és veretek az illatokkal a gastroyal-szagú konyhában!
Nyersanyagár: kb 500 HUF
Elkészítési idő: 35p